Apie raudonuosius burokėlius, jų šakniavaisius žinojo jau senovės arabai ir persai – tai natūrali gydomoji priemonė. Burokėlis vertingas tuo, kad turi unikalų vitaminų derinį, kalio, jodo, geležies, folio ir pantoteno rūgšties, karotinoidų, baltymų ir ląstelienos. Nuostabios stebuklingos daržovės ypatybės neapsiriboja tik išskirtiniu skoniu.Unikali ir per mažai vertinama daržovė, kurios vitaminų, karotinoidų ir folio rūgšties rinkinio nesunaikina netgi ilgas laikymas ir aukšta temperatūra.Burokėlio šakniavaisis ir jauni jo lapai pasižymi daugeliu gydomųjų ypatybių, žmonijos žinomų nuo senų laikų. Dar Hipokratas pripažino jį naudingu gydant ligonius ir įtraukė į daugiau nei dešimtį receptų. Galenas, Dioskoridas, Avicena, Paracelsas ir kiti garsūs senovės gydytojai vertino burokėlį kaip nuostabią priemonę nuo mažakraujystės, karštligės, virškinamojo trakto ir limfagyslių ligų, naudojo pūlingoms ir piktybinėms opoms gydyti. Šiandien fitoterapeutai ir natūralios mitybos specialistai pabrėžia burokėlių naudą gydant:Onkologines ligasKvėpavimo sistemos ligasAterosklerozęCukrinį diabetąImpotenciją ir prostatos adenomąKepenų ir tulžies ligasHepatitą ir įvairias alergijasSkrandžio ir vidurių ligasKraujo ir kraujagyslių ligasParadontozę ir dantų skausmą
Prekinis ženklas: Obuolys